Hoppa till sidans innehåll

Cross-SM avgjort

23 MAR 2009 08:23
Två förare från BSSK var kvalificerade för den långa resan till Älvsbyn för att köra final i SM-Crossen. Det var Roger Karlsson i Pro Stock och Elvira Lindh i Damklassen.
  • Skapad: 23 MAR 2009 08:23

Elvira som egentligen är Ungdomsåkare testade du motståndet i Damklassen på Tony Svenssons Lynx 600 och åkte riktigt bra vilket slutade med en sjundeplats i SM.
För Roger var inte förutsättningarna de bästa med revbensskada och feber under veckan. Vid fredagens tidskval gällde det att under 20 minuter prestera en varv så snabbt att det räckte till en plats bland de åtta bästa. Med lite transponderkrångel och svårighet att få passeringar registrerade så var det nervöst i bandepån men nu räckte tiden till med 13 hundradelars marginal, 3.6 sek efter Jocke Strandberg som hade bästa tid.
Vid lördagens huvudtävling kördes tre heat varav det sämsta resultatet räknades bort. Slutplaceringen blev elva men hade kunnat bli betydligt högre då Roger i tredje heatet ledde under de första två varven men fick släppa förbi John Stenberg (slutsegraren) och efter ytterligare något varv Olle Olsson. När de gick ut på sista varvet hade Roger åter "bud" på andraplatsen när en försmädlig iskant kastade runt både Roger och skotern som dessutom inte var starvillig efter luftfärden. Detta resulterade i att alla som fanns kvar på banan hann passera.

Skribent: Anders Karlsson


Batteripoolen


facebook140609_vk_puff2_190x140dpi

Postadress:
Borlänge SSK - Motorcykel och Snöskoter
Ekorrstigen 3
78450 Borlänge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info