Hoppa till sidans innehåll

Arctic Cat Cup 2008

15 JAN 2008 12:27
Evenemanget som i år kördes för 36:e var tänkt att köras på travbanan men fick p g a snösbrist flyttas till banan på Gräfsåsen.
Tävlingen som är europas största lockar många deltagare och vi hade tre BSSK:are på plats bland de som fick chansen att vara med. Det var Anna-Karin Fredriksson i Damklassen och Fredrik Eriksson samt Roger Karlsson i klassen Pro Stock. Tyvärr kom inte Oskar Thomér till start p g a sjukdom.
På fredagen kördes kval till lördagens semifinaler och finaler. Fredagstävlingen var ett skolexempel på hur ett arrangemang INTE ska fungera med långa fördröjningar och ingen information vilket betydde att mörkret hann lägga sig INNAN start. Resultatmässigt gick glädjande alla våra vidare till lördagens tävlingar efter att man kört sina två kvalheat varav Roger vann sitt ena heat.
Lördagstävlingarna hade ett helt annat "flyt" och våra förare gjorde mycket bra ifrån sig med Anna-Karin på en niondeplats i Damklassen samt Roger och Fredrik sexa resp tolva efter de två finalåken. Roger hade verkligen en pallplacering inom räckhåll då han var trea i första finalheatet men hade oturen att vurpa i andra heatet efter att krokat ihop med en annan förare och slutade då efter uppkörning åtta i heatet.
Nästa tävling på programmet är Back-SM i Vemdalen kommande helg och här har vi tre färska licensierade som ska delta. Det är Anders Jansson, Christoffer Berglund och Fredrik Gunnarsson som i dagarna sökt licens för BSSK. Utöver dessa är även Roger Karlsson anmäld.
  • Skapad: 15 JAN 2008 12:27

Skribent: Anders Karlsson


Batteripoolen


facebook140609_vk_puff2_190x140dpi

Postadress:
Borlänge SSK - Motorcykel och Snöskoter
Ekorrstigen 3
78450 Borlänge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info